چطور سایت سئو فرندلی طراحی کنیم؟

چگونه-سایت-سئو-فرندلی-طراحی-کنیم؟
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

برای طراحی یک سایت سئو فرندلی، توجه به جزئیات فنی و استراتژی‌های محتوایی ضروری است. یک وب‌سایت بهینه برای موتورهای جستجو باید علاوه بر ظاهر جذاب از ساختاری مناسب برای دسترسی سریع موتورهای جستجو نیز برخوردار باشد.

بهینه‌سازی سرعت بارگذاری صفحات و رعایت اصول طراحی کاربر پسند، استفاده از کلمات کلیدی مناسب و تولید محتوای ارزشمند، همگی جز مواردی است که بر بهبود رتبه‌بندی سایت در نتایج جستجو تاثیر دارد.

برای ارتقا در این رتبه‌بندی و جذب کاربران، نکاتی وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید سایت خود را به یک سایت سئو فرندلی از نظر گوگل تبدیل کنید. در ادامه این مقاله از مجله نیلفانت با بیان برخی از این نکات به شما کمک می‌کنیم تا بتوانید یک سایت سئو فرندلی و بهینه طراحی نمایید.

سایت سئو فرندلی چیست؟

سایت سئو فرندلی به سایت‌هایی گفته می‌شود که به سادگی توسط موتورهای جستجویی مانند گوگل قابل دسترسی و ایندکس شدن باشد. در این سایت‌ها، ساختار صفحات به شکلی طراحی می‌شود که نه‌تنها برای مخاطبان جذاب است، بلکه برای موتورهای جستجو نیز بهینه‌سازی شده تا بتوانند محتوای سایت را بهتر شناسایی و رتبه‌بندی کنند. طراحی و عملکرد سایت شما می‌تواند تأثیر مستقیم، چه مثبت و چه منفی، در رتبه‌بندی شما در گوگل داشته باشد.

نکات مهم در طراحی سایت سئو فرندلی

طراحی سئو فرندلی علاوه‌بر اینکه باعث بهبود تجربه کاربری می‌شود، به موتورهای جستجو نیز کمک می‌کند تا سایت شما را راحت‌تر ایندکس نمایند. در واقع با این کار می‌توانید محتوای مربوط به سایت خود را زودتر به صفحه اول گوگل یا سایر موتورهای جستجو برسانید. برای اینکه سرعت شما در رسیدن به صفحه اول موتورهای جستجو افزایش یابد و سایت شما در مدت کوتاه‌تری ایندکس شود، باید به سه نکته مهم یعنی زیرساخت سایت، طراحی زیبا و کاربر پسند و بهینه‌سازی محتوای سایت توجه نمایید. در ادامه هر یک از این بخش‌ها را با جزئیات بیشتری توضیح می‌دهیم تا سایت شما از هر نظر آماده رقابت در موتورهای جستجو باشد.

۱.ویژگی‌های فنی سایت سئو فرندلی

رعایت برخی اصول و نکات فنی در طراحی سایت می‌تواند به‌صورت مستقیم روی سئو سایت تاثیر بگذارد. در واقع برای اینکه ربات‌های خزنده گوگل (Crawl) سریع‌تر سایت شما را ایندکس کنند، باید در ابتدا روی اصول فنی سایت تمرکز نمایید. این اصول عبارتند از:

  • تهیه نقشه سایت

Sitemap

تهیه نقشه سایت قبل از اتصال به سرچ کنسول ضروری است. نقشه سایت در واقع به سازماندهی و ترتیب سلسله‌مراتبی صفحات سایت اشاره دارد. بهتر است صفحات مهم را به‌گونه‌ای قرار دهید که دسترسی به آن‌ها از صفحه اصلی با دو یا سه کلیک امکان‌پذیر باشد. پس از طراحی نقشه سایت، منوها و صفحات خود را مطابق با آن تنظیم کنید و با ابزارهایی مثل یوست (yoast)، فایل XML نقشه سایت را ایجاد کرده و به موتورهای جستجو معرفی کنید.

  • بهینه سازی کلمات کلیدی

برای صفحات سطح بالای وب‌سایت مانند صفحات دسته‌بندی محصولات از کلمات کلیدی مرتبط و پر مخاطب استفاده کنید تا این صفحات بهتر در نتایج جستجوی گوگل دیده شوند. بهینه‌سازی این صفحات شامل استفاده از کلمات کلیدی در عنوان، توضیحات و محتوای صفحه است. در نتیجه شانس نمایش صفحات دسته‌بندی شما در نتایج جستجوی گوگل بالاتر می‌رود و می‌تواند بازدیدکنندگان بیشتری جذب کند.

  • استفاده از لینک‌ های داخلی

 از دیگر موارد مهم در طراحی سایت سئو فرندلی لینک‌های داخلی (داخل خود سایت) است که می‌توانند به بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو کمک زیادی کنند. وقتی شما در بخش‌های مختلف سایت، به صفحات مهم لینک می‌دهید در واقع با این کار به موتورهای جستجو مانند گوگل نشان می‌دهید که این صفحه ارزش بیشتری برای شما دارد. به‌خصوص اگر این لینک‌ها در منوی اصلی سایت قرار داشته باشند، صفحات مهم به‌طور خودکار تقویت می‌شوند و احتمال نمایش آن‌ها در نتایج جستجو افزایش می‌یابد.

  • اتصال به گوگل سرچ کنسول

سرچ کنسول یک ابزار رایگان است که به شما امکان می‌دهد به‌راحتی عملکرد سایت خود در سئو و سئو فرندلی بودن آن را بررسی و مدیریت کنید. با اتصال سایت خود به سرچ کنسول می‌توانید از مشکلات و خطاهای سایت، صفحاتی که ایندکس شده‌اند یا هنوز ایندکس نشده‌اند نیز در اسرع وقت مطلع شوید. همچنین از طریق این ابزار می‌توانید نقشه سایت یا همان سایت مپ خود را اضافه و روند ایندکس شدن صفحات را با جزئیات کنترل کنید. این ابزار به بهینه‌سازی عملکرد سایت و بهبود رتبه آن در موتورهای جستجو کمک می‌کند.

  • ساخت فایل robot.txt

فایل robots.txt یک فایل متنی است که به شما این امکان را می‌دهد تا موتورهای جستجو را در مورد بخش‌هایی از سایت که نباید ایندکس شوند، محدود کنید. موتورهای جستجو به طور معمول تمام صفحات سایت را بررسی و ایندکس می‌کنند که این می‌تواند مفید باشد، اما از آنجا که گوگل محدودیت‌هایی برای تعداد خزنده‌های هر سایت تعیین کرده است، باید برخی از بخش‌های سایت را از ایندکس شدن مستثنی کنید.

 RobotTXT

با استفاده از فایل robots.txt می‌توانید به سادگی بخش‌هایی از سایت را که نیازی به دیده شدن توسط گوگل ندارند، از روند ایندکس خارج کنید و به این ترتیب، کنترل بهتری بر روی محتوای قابل مشاهده و ایندکس شده سایت خود داشته باشید.

۲. UI/UX سایت را جدی بگیرید!

یکی از نکاتی که باعث سئو فرندلی بودن وب‌سایت شما می‌شود، طراحی و ظاهر آن است. برای طراحی یک سایت سئو فرندلی توجه به نیازهای مخاطب هدف، سلیقه، سطح سواد و جنسیت بسیار مهم است و باید این موارد در ظاهر سایت مانند فونت‌ها، رنگ زمینه، سایر آیکون‌ها و موارد دیگر رعایت شود.

در واقع با در نظر گرفتن این نکات شرایط راحتی برای استفاده کاربر از سایت فراهم می‌کنید و این موضوع باعث می‌شود تا مخاطبان زمان بیشتری را در وب‌سایت شما سپری کنند. هر چقدر این زمان بیشتر باشد، یعنی سایت شما از نظر مخاطبان کاربردی‌تر است که این موضوع روی نتایج جستجوی گوگل تاثیر مثبت دارد. رعایت نکات زیر می‌تواند به بهبود طراحی سایت کمک زیادی کند، این موارد عبارتند از:

  • رعایت ریسپانسیو بودن

طراحی ریسپانسیو و سازگار با موبایل نه تنها به جذب بیشتر مشتریان کمک می‌کند، بلکه برای بهبود رتبه سایت و سئو فرندلی بودن در گوگل نیز اهمیت زیادی دارد. گوگل به طور عمده از نسخه موبایل سایت‌ها برای رتبه‌بندی استفاده می‌کند، بنابراین توجه به ریسپانسیو بودن سایت، نقش کلیدی در بهبود جایگاه سایت شما دارد. به همین دلیل، ضروری است که نسخه موبایل سایت خود را به دقت طراحی کرده و بهینه کنید تا بتوانید و در نتایج جستجوی گوگل عملکرد بهتری داشته باشید.

همچنین می‌توانید با استفاده از ابزار لایت هاوس گوگل google Lighthouse سایت خودتون را از نظر سئو و موبایل فرندلی بودن بررسی کنید. لایت هاوس از طریق اکستنشن‌های کروم قابل نصب است. پس از نصب، سایت خود را در کروم باز کرده و از طریق این اکستنشن سایت خود را آنالیز کنید.

  • بررسی سرعت سایت

مهم‌ترین نکته در بهبود سئو فرندلی بودن یک سایت، سرعت بارگذاری آن است. سرعت بارگذاری یک عامل رتبه‌بندی بر اساس “”Core Web Vitals است که معیارهایی هستند که برای اندازه‌گیری تجربه کاربر استفاده می‌شوند. مطمئن باشید گوگل همچنان مرتبط‌ترین محتوا را در صفحه اول سرچ خود می‌آورد اما وقتی همه چیز مشابه یا برابر باشد، گوگل صفحه سریع‌تر را در سطح بالاتری رتبه‌بندی می‌کند.

برای این منظور از هاست با کیفیت و سریع استفاده کنید، حجم عکس‌ها را کاهش دهید و از فایل‌های جاوا اسکریپت کمتری استفاده کنید. با رعایت کردن این موارد به طور چشم‌گیری سرعت سایت خود را افزایش می‌دهید. در انتها می توانید سایت خود را برای بررسی مشکلات سرعت با سایت Ahrefs کنترل کنید. برای این کار از قسمت گزارش عملکرد استفاده کنید.

  • گرفتن گواهی SSL را فراموش نکنید!

این مرحله کاملاً ساده است. شما فقط باید یک گواهی SSL بگیرید و آن را به سایت خود اضافه کنید (ساده ترین راه این است که از ارائه دهنده هاست خود یک گواهی دریافت کنید) و بدین ترتیب یک قدم به سایت سئو فرندلی و محبوب گوگل نزدیک‌تر شوید.

  • از قرار دادن بنر تبلیغات و پاپ‌ آپ‌های زیاد خودداری کنید!

همان‌طور که پاپ‌آپ‌های زیاد می‌توانند برای کاربران آزاردهنده باشند، گوگل نیز این نوع مزاحمت‌ها را نمی‌پسندد. برای گوگل، صفحه‌ای که بدون پاپ‌آپ‌های مزاحم است، به عنوان صفحه‌ای با تجربه کاربری بهتر و قابل استفاده‌تر تلقی می‌شود. بنابراین، سعی کنید از پاپ‌آپ‌ها به‌طور محدود و تنها در مواقع ضروری و در مکان‌های مناسب استفاده کنید تا هم تجربه کاربری بهتری فراهم کنید و هم از تأثیر منفی بر روی رتبه‌بندی سایت در موتورهای جستجو جلوگیری نمایید.

۳. بهینه‌سازی سایت برای جستجو

محتوای خود را بر اساس نیازهای مخاطبان و جستجوگران بنویسید و نکات کلیدی محتوا نویسی را در هر صفحه جدید رعایت کنید. این کار به بهبود تجربه کاربری و رتبه‌بندی سایت شما کمک خواهد کرد.

  • انتخاب درست کلمات کلیدی

اکثر جستجوها در موتورهای جستجو برای یادگیری، خرید و پیدا کردن آدرس سایت‌ها انجام می‌شود. هنگام انتخاب کلمه کلیدی، باید اطمینان حاصل کنید که محتوای شما با آنچه کاربران در نتایج جستجو به دنبال آن هستند، همخوانی دارد. یک کلمه کلیدی ممکن است برای شما ترافیک ایجاد کند. اما در نظر بگیرید که با آنچه شما ارائه می‌دهید مطابقت داشته باشد زیرا اگر مطابقت نداشته باشد برای شما دستاوردی نخواهد داشت و منجر به دریافت خدمات از سایت شما نمی‌شود.

  • محتوای مفید و جذاب برای کاربر بنویسید.

انجام نکات سئو زمانی مؤثر است که محتوای شما برای کاربر نوشته شده باشد. اگر مطالب شما کاربردی و مفید باشند و نیاز مخاطب را برآورده کنند، کاربران زمان بیشتری را در صفحه شما می‌گذرانند و کلیک‌های بیشتری بر روی لینک‌های شما انجام می‌دهند. برای کسب نتیجه بهتر، مطالب خود را از نظر خوانایی، فونت، رنگ، تیترها، تصاویر و به‌روزرسانی بررسی کنید و نتیجه مثبت آن را در سئو فرندلی شدن سایت خود ببینید.

  • عنوان و تگ توضیحات مناسب استفاده کنید.

عنوان در رتبه‌بندی گوگل تأثیر زیادی دارد و اولین چیزی است که مخاطب در صفحه جستجو می‌بیند. برای جلب توجه، عنوان را چشم‌نواز و دقیق بنویسید و حتماً کلمه کلیدی مورد نظر را در آن وارد کنید، همچنین از ۶۰ کاراکتر بیشتر نشود.

تگ توضیحات نیز زیر عنوان به مخاطب نمایش داده می‌شود. اگر توضیحات را به گونه‌ای بنویسید که مخاطب را قانع کند که به دنبال همین موضوع است، می‌توانید او را به کلیک روی لینک خود ترغیب کنید. حتماً تگ توضیحات را با عنوان مرتبط نگه‌دارید تا تاثیر بهتری داشته باشد.

  • بهینه سازی عکس‌ها

تصاویر را با کاهش حجم و تنظیم سایز مناسب برای هر بخش بهینه کنید. برای هر تصویر نام مناسب انتخاب کنید و از متن جایگزین (alt text) استفاده کنید. این اقدام‌ها به گوگل کمک می‌کنند تا محتوای صفحه شما را بهتر درک کند و در بهبود رتبه‌بندی تصاویر شما در نتایج جستجوی گوگل موثر باشند.

سخن پایانی

در مجموع، انجام این کارها نیازمند تلاش زیادی است و متأسفانه راهی برای دور زدن آن‌ها وجود ندارد. اما با استفاده از ابزارهای مناسب، می‌توانید فرآیند را آسان‌تر کنید. اطمینان حاصل کنید که ابزارهای سئو را برای نظارت خودکار بر سلامت SEO و دیگر جنبه‌ها تنظیم کرده‌اید. همانطور که محتوای بیشتری به سایت خود اضافه می‌کنید، ممکن است با مشکلاتی مانند لینک‌های شکسته و تصاویر آسیب‌دیده مواجه شوید. یک ابزار حسابرسی می‌تواند این مشکلات را شناسایی کرده و به شما در رفع آن‌ها کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *